Osteopati
Häst & hund

HÄST

Specialist inom Equine & canine osteopatisk behandling

Om du har några funderingar angående din häst eller hunds fysiske tillstånd eller förmåga till att prestera är du mer än välkommen till att kontakta mig för råd angående behandling eller träning.

För mig är en häst en häst oavsett hans bakgrund. När det kommer till hästens hälsa och välmående, behöver den inte vara känd och vunnit elitloppet för att förtjäna bra behandling

Hästar är atleter - och dess fysiska tillstånd får inte överlämnas till tillfälligheten. Precis som mänskliga elit atleter behöver dom övervakas konstant när det gäller hälsa, och i fall det behövs, behandlas för att kunna prestera på topp. Detta gäller såväl för hobby hästen som för den internationella tävlingshästen.

Equine osteopati är en väl beprövat behandlingsmetod som erbjuder en rad effektiva behandlingsmetoder för att avhjälpa dåligt beteende eller nedsatt prestationsförmåga. Detta för att minimera risken för skador och minska smärtpåverkan.

Osteopati är baserad på att bedöma och behandla muskler, leder, senor och ligament; nedsätta spänningsgraden och andra hinder i hästens muskolo- skeletala system och se till att alla strukturer är perfekt balanserade för att maximera rörelse och prestation.

Efter att ha jobbat med hästar och hundar i 8 år valde jag att fly fältet en period för att läsa en universitets grad i England hos Stuart Mcgregor på Osteopathic Centre for Animals där han är rektor.
Han adresseras ofta som fadern till den moderna djurosteopatin. Hans helhetssyn på hästens tillstånd och hans behandlingstekniker kommer jag föra vidare här i Sverige och hjälpa så många av våra fyrbenta vänner som det bara går.

HUND

Rörelse och träning är absolut strålande för hundarna, men det kan samtidig förorsaka stelhet och sträckningar i muskler och leder som leder till smärta, skador och nedsatt prestation. Om vi kräver även mer av dom så som att konkurrera i agility, lydnad eller andra fysiska grenar ställer det ännu högre krav på hundens välbefinnande. Det handlar inte bara om tävlingshundar, men vilken hund som helst med hög aktivitet eller som är påverkad av förslitningsskador.

Förebyggande behandling och underhåll är en av de bästa investeringar du kan göra gällande din hund. Regelbunden genomgång av muskler, leder och senor bibehåller flexibilitet och rörelse som är nyckeln till att undvika skador, öka på återhämtningsprocessen och förbättra prestationen.

En behandling koster 700 SEK på kliniken i Falkenberg. Förslag på underhålls behandlingar kan vara 6 planerade besök per år.

KONTAKT

Kontakta mig  i formuläret nedan så återkopplar jag så fort jag kan.Fyll i alla fält med *.

Namn:*
Telefon:*
E-Mail:*
Övrigt: